vernieuwde subsidieregelingen

Beste besturen van Plaatselijke Belangen, Wijkverenigingen, Dorpshuizen en Wijkcentra,

Onder het motto ‘sterker de crisis uit’ zijn er sinds kort twee nieuwe / vernieuwde subsidieregelingen voor maatschappelijke organisaties en inwoners opengesteld:

Vitaliteitsfonds
Als gemeente willen we maatschappelijke organisaties een financiële steun in de rug geven om na de coronacrisis weer een goede doorstart te kunnen maken. Daarom is het bestaande Vitaliteitsfonds uitgebreid. Veel activiteiten hebben lange tijd stilgelegen. Het weer op gang komen zal niet voor elke organisatie even makkelijk zijn. Daarom willen we de helpende hand bieden. Tot nu toe werd het Vitaliteitsfonds als noodfonds ingezet voor maatschappelijke organisaties die door de coronacrisis in financiële problemen waren gekomen. Nu kan er ook een aanvraag worden gedaan voor uitbreiding of verbetering van het aanbod.

Frisse start na Corona
We zien een behoefte om elkaar weer te ontmoeten. Ook dat willen we als gemeente stimuleren en dat doen we met de subsidieregeling ‘Frisse start na Corona’, waar zowel maatschappelijke organisaties als inwoners een beroep op kunnen doen. De regeling is bedoeld voor activiteiten waarbij ‘elkaar ontmoeten’ centraal staat. Dat kunnen activiteiten zijn op buurt- of wijkniveau, of bijvoorbeeld activiteiten voor vrijwilligers bij maatschappelijke organisaties. Aanvragen kan tot 17 december 2021.

Helpen jullie mee deze regelingen onder de aandacht te brengen? Werk je samen met organisaties of inwoners waarvoor deze regelingen misschien interessant zijn? Informeer ze dan!

Vragen?
Neem contact op met jouw gebiedscoördinator:

Kor van der Velde (Cluster Wieden) // Telefoon 06 – 31 77 58 66 // E-mail: kor.van.der.velde@steenwijkerland.nl
Eric Jonk (Cluster Weerribben) // Telefoon 06 – 32 45 98 29 // E-mail: eric.jonk@steenwijkerland.nl
Lina van Veen (Cluster Steenwijk en ommeland) // Telefoon 06 – 11 19 85 28 // E-mail: lina.van.veen@steenwijkerland.nl

Met vriendelijke groet,

Lina van Veen
Gebiedscoördinator